Muesli, toasted muesli, cruchy muesli, granola, ... wat is het verschil?

Ben je ook soms in de war wanneer je in de winkel staat? Het grootste verschil is er tussen een muesli en de 'anderen'.

Muesli is een mengeling van onbewerkte haver eventuele andere granen, zaden, gedroogd fruit, noten, ... De ingrediënten worden zonder behandeling als bijvoorbeeld 'roosteren' samen gevoegd.

Granola is een vergelijkbare mengeling van ingrediënten maar deze worden gemengd en gebakken in de oven. Er wordt iets van vetstof (bvb. olie) of een zoetstof (bvb. esdoornsiroop) aan toegevoegd zodat de granola heerlijk karameliseerd in de oven.

Een crunchy muesli is net hetzelfde als granola. Bij een Google opzoeking zal je merken dat de ‘crunchy muesli’ die wij kennen in het overgrote deel van de wereld gewoon granola heet. Zelfs Kellogg's paste zijn verpakking vroeger hierop aan. Ondertussen wordt er veel meer over granola gesproken en zie je de naam crunchy muesli langzaam maar zeker verdwijnen.

Een toasted muesli klinkt voor ons letterlijk als een geroosterde muesli. Een gebakken variant maar zonder toevoeging van zoetstoffen en olie. Toch zie je dat ook die term eigenlijk ook vooral voor een granola wordt gebruikt.

Daarom dat wij ervoor kiezen om onze #V Virgin Pecan granola waar geen enkele zoetstof is aan toegevoegd ook gewoon granola te noemen. Hij is ook lekker krokant en zit boordevol smaak.

More stories

 

Why are the dried strawberries in #8 so red?

 

Is granola gezond?

 

Is IJLB granola gluten-free?

 

Story of our founder Natalie: "The first small step is the biggest leap (2/2)".