Is onze granola glutenvrij?

Haver is het enige graan waar wij mee werken. Het is van nature glutenvrij maar wordt vaak besmet met gluten wanneer de haver verwerkt wordt in een molen waarin ook andere granen in gemalen worden.

Dit is een probleem voor wie last heeft van coeliakie. Als je gluten liever vermijdt, dan leveren deze minieme sporen je meestal geen problemen op. Jij kent je eigen lichaam en jij weet zeker wat goed voor je is.

Er bestaat door Europa gecertificeerde glutenvrije haver. Enkel producenten die deze gebruiken mogen op hun verpakking het label “glutenvrij” zetten. Helaas is deze haver enorm duur en lukt het ons voorlopig niet om dat te bolwerken.

Onze granola is wel gegarandeerd glutenarm. We hebben onze zakjes in het labo laten testen op gluten en kregen een extreem laag resultaat terug dat ruim onder de grens van 20 ppm/kg ligt (wat de bovengrens is om het label van glutenarm te mogen claimen).

Onze #V virgin pecan granola bevat geen enkel graan en is daarom zeker glutenvrij.

Wil je meer weten over de rol van gluten in je voedingspatroon? Hier vind je de info van het Instituut voor Gezond Leven van de Vlaamse overheid.

Meer verhalen

 

Is de verpakking van IJLB duurzaam?

 

Verhaal van onze founder Natalie: "De eerste kleine stap is de grootste sprong (2/2)"

 

Hoe eet je granola?

 

Waarom zijn de gedroogde aardbeien in #8 zo rood?