Is onze verpakking duurzaam?

Milieuvriendelijke verpakking is een vraagstuk voor iedereen die een product op de markt brengt. Wij zijn constant op zoek naar de meest duurzame verpakking voor onze granola. We gingen hiervoor onder andere ten rade bij Prof. Dr. Peter Ragaert van UGent, dé Belgische specialist op het vlak van duurzame verpakkingen. Van hem leerden we dat er op dit moment nog geen ideale oplossing is die het product kraakvers houdt, goedgekeurd is door de voedselinspectie én snel composteerbaar is.

Zijn advies was om een verpakking te maken die bestaat uit zo weinig mogelijk materiaal en die zo recycleerbaar mogelijk is.

Hierbij is het belangrijk dat papier en plastic makkelijk gescheiden kunnen worden en dat de plasticfolie een onbedrukt éénlagig materiaal is dat zonder moeite recycleerbaar is. Deze twee materialen worden bijna overal apart opgehaald.

We volgen de ontwikkelingen op de voet en testen regelmatige nieuwe materialen zodat we innovaties zo snel mogelijk in de praktijk kunnen brengen. Ondertussen wordt al 20% van onze productie in bulk verkocht in verpakkingsvrije winkels.

Meer verhalen

 

Is IJLB-granola glutenvrij?

 

Verhaal van onze founder Natalie: "De eerste kleine stap is de grootste sprong (2/2)"

 

Hoe eet je granola?

 

Is granola gezond?