De eerste kleine stap is de grootste sprong - deel 2

Toen ik besloot dat het toch beter was om het lijstje met dromen uit te proberen, in plaats van nog wat verder te piekeren, stond iets doen met mijn granola op één. Granola bakken was een wekelijkse bezigheid, ik moest er niet over nadenken: het eerste prille idee van een product was er. Maar hoe begin je aan zo’n granola-project?

Ik ben architect, dat is niet meteen de juiste ervaring. Homemade granola was geen optie want we hebben een gulzige bruine labrador in huis. Het lijstje met twijfels en vraagtekens was eindeloos lang maar daar tegenover stond veel goesting om er aan te beginnen.

Iedereen onderneemt vanuit zijn eigen context en zijn eigen persoonlijkheid. Voor mij was het belangrijk om mijn granoladroom in kleine, realistische stukjes te kappen. Dus ik heb mezelf tot de orde geroepen en afgevraagd: wat is de eerste stap? En voor mij was dat: het recept. Voor mezelf maakte ik granola op het gevoel dus vanaf nu moest ik alle stappen en hoeveelheden opschrijven.

Deze schijnbaar belachelijk kleine actie is de grootste stap die ik de afgelopen zes jaar heb gezet. Met die kleine actie deblokkeerde ik mezelf. Een eerste stap zet alles in gang en brengt je automatisch naar de volgende. En maak je geen illusies, die volgende was pas enkele maanden later. Toen belde ik eens informatief naar het FAVV om te weten te komen wat de regelgeving was als ik zelf een granolabakkerij wou opstarten. Niet dat toen alles glashelder was, integendeel, maar het was weer een stap. En stilletjesaan zijn de stappen sneller na elkaar beginnen komen tot je tot je eigen verbazing een parcours aan het afleggen bent.

Meer verhalen

 

Muesli, toasted muesli, cruchy muesli, granola, ... wat is het verschil?

 

Is de verpakking van IJLB duurzaam?

 

Is granola gezond?

 

Verhaal van onze founder Natalie: "De eerste kleine stap is de grootste sprong (1/2)"