IJskoude bramengranité met room

Een origineel dessert en een heus feest in de mond dankzij de contrasterende texturen van vers bramenijs, licht opgeklopte room en krokante granola. Een leuke bonus: de bereiding van de granité is easy peasy.

  • porties: 4

Zo maak je het

  • 1

    Doe de bramen, citroensap, water, suiker en geraspte citroenschil in een kleine steelpan. Laat 5 minuten op laag vuur sudderen tot de suiker is opgelost.

  • 2

    Zet de staafmixer in het mengsel en mix tot een gladde massa. Doe het mengsel in een zeef en druk het vruchtvlees er met de achterkant van een pollepel uit, zodat alleen de pitten en de schil overblijven.

  • 3

    Giet de gezeefde vloeistof in een laag bakje, zoals een ijsdoos of bewaardoos. Zet het in de vriezer (je kunt het afdekken, maar dat is niet nodig als je een lekker ruikende vriezer hebt). Schraap na 1 uur de ijskristallen los met een vork. Zet terug in de vriezer.

  • 4

    Schraap de ijsschilfers elk uur tot je serveert. De granité moet minstens 2 uur in de vriezer. Of langer, zolang je het ijs elk uur met je vork schraapt.

  • 5

    Klop de room op met de poedersuiker. Doe in elk glas een lepel bramengranité en slagroom. Eindig met de granola.

 

Wat heb je nodig voor dit recept?

  • bramen, vers of bevroren 250 gr.
  • citroen, sap en geraspte schil 1/2
  • water 150 ml
  • suiker 50 gr
  • room 200 ml
  • basterdsuiker 1 el
  • een handvol granola voor de finishing touch

Laat je inspireren met onze recepten en verhalen

 

Smoothiebowl met frambozen en amandelpasta

 

Zoute perencompote

 

Pompoen-kokossoep met rode linzen en curry

 

Overnight granola met mangopuree