Geroosterde druiven met verse kaas en granola

Til je weekend brunch naar een hoger niveau: druiven worden onweerstaanbaar zoet als je ze poft in een hete oven met wat tijm en honing erbij. Granola zorgt voor knapperigheid en de verse kaas voor een romige toets. 

  • duur: 30 min
  • porties: 4
  • level: easy peasy

Zo maak je het

  • 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de druiven in de ovenschaal: de hele tros mét steeltjes en alles, of enkel de losse druiven die je van de tros hebt geritst, het kan allebei. 

  • 2

    Meng in een kommetje de tijm, olijfolie, rode wijnazijn, honing, peper en zout.

  • 3

    Giet deze mengeling over de druiven en zet ze in de oven.  

  • 4

    Gril 25 minuten of tot de druiven beginnen open te barsten. Als je de tros in zijn geheel grilt kan dit wat langer duren. 

  • 5

    Serveer als een hartige kom granola: onderaan wat platte kaas, erbovenop de druiven en bestrooien met de granola.  

 

Tip: De druiven bestrooid met één van onze notengranola's zijn een verrassende aanvulling bij een kaasschotel.

Wat heb je nodig voor dit recept?

  • druiven, rood of wit: kies wat je lekker vindt)  400 gr
  • takjes verse tijm 4
  • olijfolie 4 el
  • rode wijnazijn 4 el
  • honing 2 el
  • peper en zout een snuf
  • granola een handvol

 

Welke granola?

Als je houdt van een iets zoetere smaak dan is dit recept lekker met #5 pecan amandel granola, wie het graag suiker- en graanvrij houdt kiest voor de #V Virgin pecan granola.

Shop je granola

Laat je inspireren met onze recepten en verhalen

 

Nice cream met banaan en tahinkaramel

 

Snickertoast met chocoladegranola

 

Overnight granola met mangopuree

 

Smoothiebowl met frambozen en amandelpasta