De ideale hap voor ontbijt-on-the-go fanaten: makkelijk op voorhand te maken en overal mee naar toe te nemen. De mango puree zorgt voor een frisse oppepper en is in een wip gemaakt.
Doe de gehakte granola en het chiazaad in een mengkom en roer hier de (plantaardige) yoghurt en melk door. Maak je geen zorgen dat dit mengsel nog vloeibaar is: de chiazaadjes zullen het vocht opslorpen en morgen heb je een stevig ontbijt.
Dek af en zet in de frigo.
Doe de blokjes mango in de blender en mix samen met de honing, kardemom en het kneepje citroensap tot een gladde puree.
Schep in elk glas een bodempje granola, verdeel er de overnights oats over en schep er een laagje mangopuree bovenop.
Werk eventueel af met nog wat extra granola.
Tip: Je kan de fruitpuree ook maken met rijpe abrikozen of perziken wanneer deze in het seizoen zijn.
Tip: Je kan dit recept perfect inzetten voor een groter gezelschap. Vul de avond voordien kleine borrelglaasjes met 2/3 chiapudding en 1/3 mangopuree. Op het moment van je ontbijt kan de granola toegevoegd worden. Met dit recept kan je voor een tiental personen een mooi miniportie maken.
Als je houdt van een iets zoetere smaak is dit recept lekker met granola #7 of #8. Wie het graag suikervrij houdt kiest voor de #V, virgin granola.
Bestel je granola
Klik hier om in te loggen of een account aan te maken
Als je als gast wil bestellen kan je hieronder je gegevens ingeven.