Nice cream met banaan en tahinkaramel

Een gezonde snack die alles heeft wat je van ijs verlangt: fris, zoet en heerlijk romig! Je kunt het in 1-2-3 maken zonder dat je een ijsmachine nodig hebt. Ook heerlijk als dessert op warme zomerdagen.

  • duur: 1 nacht + 10 minuten
  • porties: 4
  • level: easy peasy

Zo maak je het

  • 1

    Snijd de bananen in plakjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
    Of steek de plakjes banaan in een sluitbaar zakje en zorg dat je het zakje plat in de vriezer legt. Zo krijg je losse, makkelijk te blenden stukjes .

  • 2

    Zet minstens 2 uur in de vriezer (langer kan ook, bevroren plakjes banaan kun je minstens een maand in de vriezer bewaren).

  • 3

    Maak voor het ijs de tahinkaramel door alle ingrediënten - behalve het water - te mengen tot een romige karamel.

  • 4

    Voeg dan lepel voor lepel het heet water toe tot je een lopende saus hebt. Proef en voeg indien nodig meer zout toe.

  • 5

    Meng de bevroren plakjes banaan in een blender of keukenmachine met de (plantaardige) melk en een klein snufje zout tot een stevige ijsmassa.

  • 6

    Schraap de nicecream af en toe van de zijkanten van je blender, zodat alles tot een gladde massa wordt gemengd.

  • 7

    Schep in een glas, werk af met een lepel tahinkaramel en werk af met krokante granola.

 

Tip: Je kan natuurlijk ook ander bevroren fruit gebruiken, zoals mango, framboos of ananas.

Wat heb je nodig voor dit recept?

Voor de tahinkaramel

  • lopende tahin 50 gr
  • ahornsiroop 20 gr
  • zout 1 snuifje
  • heet water 2 el

Nicecream

  • rijpe bananen 4
  • (plantaardige) melk 100 ml
  • zout 1 snuifje

 

Welke granola?

Deze nice cream is natuurlijk heerlijk met onze cacao granola #3.

Shop je granola

Laat je inspireren met onze recepten en verhalen

 

Overnight granola met mangopuree

 

Açai bowl

 

Geroosterde druiven met verse kaas en granola

 

Pompoen-kokossoep met rode linzen en curry