Speciaal voor die momenten waarop een verwarmende kom soep het enige is wat je nodig hebt. De rode linzen zorgen voor extra hartigheid, de kokosroom voor zachtheid en de gremolata op basis van granola voor een verrassend fris accent.
Stoof de ui en look met wat olie glazig in een grote kookpot met stevige bodem op middelhoog vuur. Reken op 5 minuten.
Voeg de kaneelstok, kurkuma en curry toe samen met een snuf peper en zout. Draai het vuur wat lager en laat nog enkele minuten stoven. Roer af en toe om zodat de kruiden niet aanbakken.
Doe de tomatenpuree erbij en stoof enkele minuten mee tot alles een diep rode kleur heeft. Roer af en toe om.
Voeg nu de pompoenblokjes toe en kruid nogmaals met peper en zout. Laat alles nog 15 minuten stoven terwijl je af en toe omroert.
Spoel de linzen in een zeef onder koud stromend water en voeg toe.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pot.
Meng de kokosroom onder de soep. Mix de soep fijn in de blender of met een staafmixer. Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout.
Meng in een kommetje de kruiden met de gehakte granola
Voeg het sap van de citroen en de citroenzeste toe.
Proef en kruid naar smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommetjes en werk af met de gremolata.
Tip: Je kan de soep perfect maken met wortelen of een combinatie van wortelen en pompoen.
Klik hier om in te loggen of een account aan te maken
Als je als gast wil bestellen kan je hieronder je gegevens ingeven.