Pompoen-kokossoep met rode linzen en curry

Speciaal voor die momenten waarop een verwarmende kom soep het enige is wat je nodig hebt. De rode linzen zorgen voor extra hartigheid, de kokosroom voor zachtheid en de gremolata op basis van granola voor een verrassend fris accent. 

  • duur: 40min
  • porties: 4
  • level: liefhebber

Zo maak je het

De soep

  • 1

    Stoof de ui en look met wat olie glazig in een grote kookpot met stevige bodem op middelhoog vuur. Reken op 5 minuten. 

  • 2

    Voeg de kaneelstok, kurkuma en curry toe samen met een snuf peper en zout. Draai het vuur wat lager en laat nog enkele minuten stoven. Roer af en toe om zodat de kruiden niet aanbakken. 

  • 3

    Doe de tomatenpuree erbij en stoof enkele minuten mee tot alles een diep rode kleur heeft. Roer af en toe om. 

  • 4

    Voeg nu de pompoenblokjes toe en kruid nogmaals met peper en zout. Laat alles nog 15 minuten stoven terwijl je af en toe omroert. 

  • 5

    Spoel de linzen in een zeef onder koud stromend water en voeg toe.

  • 6

    Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pot. 

  • 7

    Meng de kokosroom onder de soep. Mix de soep fijn in de blender of met een staafmixer. Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout. 

 

De gremolata

  • 1

    Meng in een kommetje de kruiden met de gehakte granola

  • 2

    Voeg het sap van de citroen en de citroenzeste toe.

  • 3

    Proef en kruid naar smaak met peper en zout.

  • 4

    Schep de soep in kommetjes en werk af met de gremolata. 

 

Tip: Je kan de soep perfect maken met wortelen of een combinatie van wortelen en pompoen.

Wat heb je nodig voor dit recept?

Pompoen-kokossoep

  • butternut pompoen in blokjes (mag met schil) 750 gr
  • grote ui gesnipperd 1
  • teen look, gesnipperd 1
  • gember, geschild en in stukjes 2 cm
  • rode linzen 75 gr
  • kokosmelk(room) 200 ml
  • tomatenpuree 1 el
  • currypoeder 1/2 theelepel
  • kurkumapoeder 1/2 theelepel
  • kaneelstokje 1
  • groente- of kippenbouillon 1 liter
  • kokos- of olijfolie om te stoven
  • zwarte peper van de molen naar smaak
  • zout naar smaak

Gremolata

  • platte peterselie of koriander, grof gehakt 5 takjes
  • #V Virgin pecan granola 50 gr
  • citroen, sap en zeste (toplaag van de gewassen citroen geraspt) 1
  • zwarte peper uit de molen naar smaak
  • zout naar smaak

 

Welke granola?

Voor de gremolata kies je best voor onze #V Virgin pecan granola.

Shop je granola

Laat je inspireren met onze recepten en verhalen

 

Zoute perencompote

 

Tahin-citroenyoghurt

 

Geroosterde druiven met verse kaas en granola

 

Açai bowl